Buisstoelen

Buisstoelen zijn echte designklassiekers. Door zijn in het oog springende ontwerp heeft deze stoel alle modegrillen weten te trotseren. De buisstoel staat bij opa op de studeerkamer en bij zijn kleindochter in de studentenkamer. De kleuren zijn met hun tijd meegegaan waardoor onderstaande buisstoelen een frisse look hebben. LiL.nl heeft deze buisstoelen voor u geselecteerd vanwege hun vriendelijke prijs en goede kwaliteit. De Ridge rib buisstoel van Zuiver zijn uitgegroeid van retro stoelen tot echte klassiekers. 

Buisstoelen
Buisframe stoelen of buisstoelen zijn nog steeds helemaal in en trendy! De stoel wordt gekenmerkt door het stijlvolle en opvallende open frame. Het klassieke en tijdloze karakter van buisframe stoelen maakt ze geschikt voor diverse interieurstijlen. Daar komt bij dat buis stoelen in diverse varianten verkrijgbaar zijn: met verchroomd metalen onderstel, met vintage onderstel, stoffen bekleding, met of zonder armleuningen, lederen bekleding… kort om voor elke interieurstijl is er wel een geschikte buisstoel te vinden.

Klassiek ontwerp
Wat weinig mensen weten over buisstoelen is dat de buisstoel een echte nederlandse uitvinding is! In 1926 is deze stoel ontworpen tijdens een diner op de achterkant van een huwelijksaankondiging als de eerste achterpootloze buisstoel. De stijl werd later door vele andere ontwerpers omarmd. Een andere Nederlandse ontwerper die bekend is geworden door het veelvuldig toepassen van het achterpootloze concept is Gispen. De buisstoel werd door ontwerpers dan ook een ‘zitmachine’ genoemd, omdat de stoel praktisch en hygiënisch is en er industrieel uitzag. De buisstoelen van onder andere bekende merken als Zuiver en Woood zijn vandaag de dag niet meer te missen in menig woonkamer. Dankzij de industriële look van de stoel, is deze stoel te vinden in zowel dagelijkse woningen als kantoorpanden en bedrijven.