LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Lilian Kraaij van LiL.nl is geinterviewd door Esta

Lilian Kraaij van LiL.nl is geinterviewd door Esta

Wie: Lilian Kraaij (40), woont samen met haar vriend en hun 2 kinderen (12 en 7) in Zaandam.

Achtergrond: verpleegkundige in zorginstellingen voor zwaar gehandicapte kinderen en werkzaam in de kinderopvang
Nu: sinds 2008eigenaresse van www.lilianshouse.nl, een online woonwinkel voor woonaccessoires en meubels.
Opstartkosten: 2000 euro voor het bouwen van de webshop
 
Op de dag dat bekend werd dat Nederland in een recessie verkeerde, ben ik met mijn webshop begonnen. Een beter moment kun je niet bedenken, haha, maar ik was zo lang met voorbereidingen bezig dat ik per se wilde doorzetten. Als verpleegkundige was ik altijd anderen aan het verzorgen, heel leuk, maar ik kreeg steeds meer de behoefte om iets voor mezelf te beginnen. Styling en wooninrichting zijn mijn grote passies. Toen de jongste naar school ging en ik iets meer tijd kreeg, ben ik op onderzoek uitgegaan. Welke webshops waren er al op woongebied?  Welke sites zaten goed in elkaar en welke niet? Ik ging dingen bestellen om te kijken hoe dat verliep. Ik schreef me in bij de kamer van koophandel en maakte afspraken met leveranciers van woonspullen en bezocht woonbeurzen. Maar, niemand wilde met mij in zee. Mijn bedoeling was dat ik leuke artikelen van leveranciers op mijn site ging zetten. Als er dan een koper was ging ik het artikel ophalen en vervolgens verzenden naar de klant. Ik kreeg dan een klein percentage voor mijn bemiddeling.  Maar die leveranciers zeiden: ‘daar beginnen we niet aan, we hebben niks aan die huisvrouwtjes die voor hun hobby af en toe 1 of 2 artikelen komen ophalen. Wij doen alleen in grote afnames.’ Dat was een grote hindernis. Ik moest ze over de streep zien te trekken door te laten zien hoe serieus ik bezig ben. Ik begon op mijn site een online woonmagazine, met binnenkijkers, woonadviezen en leuke tips  Daarmee heb ik uiteindelijk de leveranciers om gekregen. Ik mocht een aantal artikelen via mijn webshop gaan verkopen. In het begin was dat een heel gedoe. Dan ging ik voor één lamp naar een leverancier aan de andere kant van het land om die daarna naar een klant op te sturen. Het kostte enorm veel tijd, maar die eerste 100 klanten zijn goud waard. Niet veel later reed ik weg bij een leverancier met een auto vol met spullen. Het werd tijd om een eigen voorraad aan te leggen. Met het geld dat ik verdiend had, huurde ik een magazijn. Binnen 2 jaar had ik een omzet van 350.000 euro. Inmiddels heb ik er een kantoor bij en heb ik alweer een groter magazijn en mensen die mij helpen. Ik ben nog steeds ontzettend gelukkig met mijn webshop. Ik werk meer dan 60 uur per week en er is een harder, zakelijk laagje over de verpleegster gekomen, maar ik vind alle facetten - van het bezoeken van beurzen tot de kennis die ik op doe op internet – zo ontzettend leuk. Ik heb er ook een rotsvast vertrouwen in er zijn nog ontelbare uitbreidmogelijkheden.!
 
 
Lilian Kraaij - esta
Esta
Iedere twee weken verschijnt ésta als een uniek vrouwenblad met een mix van opinie en emotie. ésta brengt diepgang en ontspanning, maar ook boeiende reportages, achtergronden, reisverhalen, persoonlijke interviews en mode.