Searchlight

Searchlight

Searchlight collectie

In minder dan 70 jaar is het Britse Searchlight uitgegroeid tot een bedrijf dat meer dan 3000 producten van topkwaliteit biedt en daarmee voldoet aan de behoeften van iedere consument. Van moderne state of the art ontwerpen tot traditionele en eigentijdse verlichting en van klassieke kroonluchters tot frisse interpretaties van standaardverlichting, Searchlight biedt de beste keuze in de huidige verlichtingsmarkt. Er is keuze tussen verschillende kleuren, maten en vormen. Daarnaast kan men kiezen uit een breed scala aan afwerkingen, zoals chroom, koper, brons, goud, rustiek en glas. Er zijn opties voor vrijwel elke kamer in het huis; keukens, eetkamers, woonkamers, slaapkamers en gangen. 

LiL.nl was uitgenodigd door Searchlight in Manchester!! 

In het Weekend van 25/26 november is LiL.nl uitgenodigd door Searchlight in Manchester, in Engeland! Na een korte reis terug in de tijd, dankzij het gunstige tijdverschil kwamen we in het regenachtige Manchester aan waar een taxi klaar stond. We liepen al snel tegen de lamp wanneer een medewerker van LiL.nl achter het stuur kroop van de taxi met als bedoeling de bijrijdersstoel. De macht der gewoonte won van de realisatie dat in Engeland het weggebruik anders is dan in ons kikkerlandje.

Nadat we wegreden van het vliegveld werden we naar ons hotel gebracht waar de eerste business meeting al op ons wachtte. Het was een vriendelijk en vruchtbaar gesprek dat werd afgesloten met een Engelse Pint en een uitnodiging door de fabriek en showroom van Searchlight de volgende dag.

De showroom van Searchlight was indrukwekkend, het is ook een van Europa’s grootste showrooms qua lampenproducttentoonstelling en besloeg meer dan 1600m². Een tentoon gestelde collectie met honderden lampen die varieerde van kroonluchters, vloerlampen, hanglampen en buitenverlichting zorgde voor een unieke visuele ervaring die je ogen liet knipperen. Het Engelse design met als pronkstukken de nieuwe collectie, stonden op een informele wijze gepresenteerd waardoor je makkelijke de lampen kon bestuderen en verbeelden naar de woonsituatie. De nieuwe collectie is een absolute aanrader om een nieuwe lamp uit te zoeken voor in uw woning (mocht u nog een excuus nodig hebben om een designlamp van Searchlight te halen, schroom niet om contact op te nemen wink ). Na het bezoek aan de showroom waar een aantal sfeerfoto’s zijn gemaakt van de topproducten, kregen we nog een kijkje achter de schermen. Van dat kijkje achter de schermen kunnen we zeggen dat Searchlight een fantastische collectie gaat opvolgen met stijlvolle pareltjes die u graag in uw woning neerzet.

Searchlight is een internationaal familiebedrijf waar de derde generatie zijn intrede al heeft gedaan. Veel van de medewerkers hebben een dienstverband van 20+ en zelfs 30+ jaar. Hierbij laten ze zien dat nauwe en betrouwbare banden ‘key’ zijn om jaar in jaar uit mee te doen in de verlichtingsbranche.  

Na het leerzame en vermakelijke bezoek van de showroom en de fabriek kregen we een uitnodiging voor de wedstrijd Manchester United vs. Brighton & Hove Albion (1-0).  Maar voordat we hier heen gingen kregen we een rondleiding door de binnenstad. Wat opviel waren de Lampen van Searchlight die in het straatbeeld van Groot-Brittannië bij kroegen, winkels en restaurants terug te vinden waren. Na een fantastische ervaring van het merk, voetbal en een klassieke fish & chips willen wij van LiL.nl het bedrijf Searchlight bedanken voor een fantastisch weekend Manchester. Het was een eer en groot plezier om beter kennis te maken met het merk Searchlight en de roots van het bedrijf.